donderdag, september 18, 2008

Weekmenu

Al ruim een jaar werken we met een weekmenu. Wel makkelijk om inkopen te doen. Je gaat gewoon 1x per week naar de winkel en haalt aanvullingen op de voorraad. Alleen verse dingen haal je dan misschien later nog: zelfs in de koelkast blijft een krop sla niet zo lang goed.

In de zomer komt er tegenwoordig zoveel uit onze tuin dat het dan niet handig is. Je weet vantevoren niet of er 1 of 2 porties sperziebonen rijp zullen zijn. Of er prei en uien gerooid moeten worden, of dat de koude nachten zorgen dat het nog wat uitstellen.

Maar zoals nu in de herfst is het wel heel handig. Wat er nog vers uit de tuin komt kun je veel beter inschatten, en verder verwerk je de groente uit de vriezer. We moeten wel een grotere vriezer, maar dat is een ander verhaal. Voorlopig levert de tuin nog verse bonen, vers fruit en de kas nog verse tomaten.

Maar het is ook de tijd van stoofpeertjes, hachee en kapucijners. Dus voor volgende week is ons menu:

zo 21 aardappel, asperge met ham en ei, bieflapje
ma 22 tortellini met tomatensaus en geraspte kaas
di 23 rijst, kerriesaus met koolvis en ananas, sla
wo 24 restjes
do 25 kapucijners met ui en spek
vr 26 prei met gehakt (ovenschotel met appel en aardappel of macaroni met dille en room)
za 27 patat met zelfgemaakte vleesjes in knoflooksaus, sla

Het grappige is dat de zaterdag wel op de planning staat, maar ik denk niet dat we dan thuis eten. Maar misschien eten we dit wel buiten de deur?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.