woensdag, augustus 06, 2008

Caldo Verde

Caldo verde (Portuguese groene soep)

Bereiding 30 minuten
Kooktijd 1 uur 30 minuten

Ingrediƫnten:
2 grote uien, fijn gehakt
4 teentjes knoflook, geplet
60 ml olijf olie
1 chorizo worst
6 grote aardappelen
1.5 liter bouillon (groente of kip)
en verse zwarte peper naar smaak
2 laurier bladen
1 groene kool
Bereiding:
Stoof de uien en knoflook zacht tot ze doorzichtig worden. Snij de worst in heel kleine stukjes en roer door de ui. Na nog een paar minuten stoven kunnen de aardappelen in blokjes erbij. Laat die ook een paar minuten stoven zodat ze de smaak van de worst opnemen. Voeg de bouillon, peper en laurier toe en laat het koken tot de aardappel zacht is. Snij ondertussen de kool fijn (of rasp ze grof.) Pureer de gare aardappelen in de bouillon zodat de soep bindt. Blancheer de kool 1 minuut in een andere pan met kokend water om ze minder bitter te maken, laat goed uitlekken en roer door de bouillon. Voeg kool toe naar smaak, hoe meer kool, hoe dikker de soep. Laat nog een paar minuten sudderen tot de soep de kleur van Jade krijgt. Serveer met vers gebakken boerenbrood.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Laat hier uw bericht achter, maar hou het vrolijk.